Kliniek Propedeutica van de grote huisdieren

  • Laurence Lefere: Laurence.Lefere@UGent.be
    Elvin Godefroidt: Elvin.Godefroidt@UGent.be
  • Wanneer? Van 08.00-09.45u
  • Wat? Nadat je aangemeld bent, ga je in de stallen de paarden algemeen onderzoeken. Dit houdt in ademhaling, pols, temperatuur (in deze volgorde!). De waardes schrijf je op de fiche op de staldeur. Sommige paarden hoeven niet getemperatuurd te worden, dit staat op de fiche of staldeur aangegeven. Als alle stallen gedaan zijn, namelijk kliniekgangen V tem VIII + Isolatiestal (tussen stal IV en V; klapdeur naar buiten), kan je paarden stappen in de gang of buiten laten grazen. Op de fiches staat aangegeven welke paarden gestapt dienen te worden om 08.00u. Tegen 08.20u kom je naar de verzamelplaats, kant van de runderen (groen bord op muur), dan komt  er een assistent uitleg geven over het klinisch onderzoek van het paard/rund en je zal ook een rondleiding krijgen. Elke dag wordt er een andere planning voorzien voor de 1ste master studenten. Niet vergeten: voor en na elk fysiek contact met de paarden worden de handen met alcoholgel (hangt aan elke stal) ontsmet. Dit dient om besmetting van u naar het paard (ontsmetting vooraf) en van het paard naar u (ontsmetting achteraf) te beperken. Bij sommige patiënten kan ook aangegeven staan dat je handschoenen moet gebruiken. Vanzelfsprekend geldt dit voor alle klinieken.
  • Wat meenemen? Kliniekpakje, veiligheidsschoenen, horloge met secondewijzer, stethoscoop, thermometer, naamplaatje, pen/notitieboekje, kliniekboekje
  • Waar aanmelden? Receptie dienst inwendige ziekten grote huisdieren (bij de receptie kan je een sleutel van een locker (grote gang heelkunde) krijgen, deze wordt teruggegeven op vrijdag bij het aftekenen van het kliniekboekje.