Mix Development and Performance of Concrete with Treated Slag from Copper Production as Cement and Sand Replacement
- Promovendus/a
- Sivakumar, Pithchai Pandian
- Faculteit
- Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
- Vakgroep
- Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen
- Gezamenlijk doctoraat
- KU Leuven
- Curriculum
- Master of Materials Engineering, KU Leuven, 2018
- Academische graad
- Doctor in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde
- Taal proefschrift
- Engels
- Vertaling titel
- Mengselontwerp en prestaties van beton met behandelde slak van koperproductie als cement- en zandvervanger
- Promotor(en)
- prof. Stijn Matthys, vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen - prof. Nele De Belie, vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen - prof. Elke Gruyaert (KU Leuven)
- Examencommissie
- voorzitter em. prof. Luc Taerwe (eredecaan UGent-FEA) - prof. Özlem Cizer (KU Leuven) - prof. Nele De Belie (UGent vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen ) - prof. Elke Gruyaert (KU Leuven) - dr. ir. Thomas Lapauw (ResourceFull) - prof. Stijn Matthys (UGent vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen ) - prof. Antonio Telesca (Università degli Studi della Basilicata, Italië) - prof. Kim Verbeken (UGent vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde)
Korte beschrijving
Het doel van dit proefschrift is om de reactiviteit van het ijzersilicaatslakkensysteem, en meer specifiek gemodificeerde ferrosilicaatslak (MFS), beter te begrijpen, aangezien dit belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van een nieuw bindmiddelsysteem voor circulair beton. Alleen met gedetailleerde kennis van de gesynthetiseerde reactieproducten kan het nieuwe bindmiddelsysteem worden vertaald naar betonschaal. Op basis van de ontwikkelde kennis zijn verschillende mengselontwerpen met MFS gerealiseerd en verder onderzocht naar verwerkbaarheid, sterkte en duurzaamheid van het beton. In de literatuur is weinig informatie te vinden over de duurzaamheid van beton, al of niet bijkomend alkali-geactiveerd, waarbij ijzersilicaatslak afkomstig van secundaire koperproductie in het bindmiddelsysteem wordt toegepast. Mogelijke problemen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door carbonatatiereacties en vorst-dooischade van het MFS-slakkenbeton. Een uitgebreide duurzaamheidsstudie van het MFS-slakkenbeton is uitgevoerd. Verder is het concept onderzocht om dolomiet toe te voegen ter verbetering van duurzaamheidseigenschappen.
Praktisch
- Datum
- Donderdag 1 december 2022, 16:00
- Locatie
- auditorium F - Julien Denduyver, gebouw Hoveniersberg, gelijkvloers, Hoveniersberg 24, 9000 Gent
- Livestream
- Volg online
Meer info
- Contact
- doctoraat.ea@UGent.be