Tentoonstelling 'Imaginary: pracht en kracht van wiskunde'

Voor wie
Alumni , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
17-10-2022 08:30 tot 10-11-2022 20:00
Waar
Bibliotheek van de Faculteit Wetenschappen, Gebouw S5, Campus Sterre, Krijgslaan 281, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Toegepaste Wiskunde en Informatica, Faculteit Wetenschappen
Contact
marnix.vandaele@ugent.be
Website
https://www.imaginarymaths.be/

Een tijdens 2022-2023 in Vlaanderen en Nederland rondreizende tentoonstelling om de relevantie van de wiskunde in onze maatschappij te benadrukken.

De tentoonstelling wil de cruciale rol van wiskunde in onze maatschappij onder de aandacht brengen en dit aan de hand van top-kwaliteit posters, 3D-objecten, interactieve apps waarmee via grote touchscreens kan geëxperimenteerd worden, puzzelopstellingen, enz. De tentoonstelling focust op wiskunde zelf (pracht) maar ook op toepassingen (kracht) en dit in diverse takken van onze maatschappij.

De tentoonstelling is gericht op zowel jongeren (leerlingen van 2e en 3e graad middelbaar onderwijs, maar ook studenten uit het hoger onderwijs) als volwassenen.

Tijdens de tentoonstelling worden er rondleidingen met gidsen georganiseerd voor bezoekersgroepen. Het tentoongestelde materiaal is voorzien van Nederlandstalige teksten, QR-codes leiden de bezoeker naar Engelse vertalingen.

Deze tentoonstelling is een initiatief van Platform Wiskunde Vlaanderen en Platform Wiskunde Nederland en dit in samenwerking met 14 universiteiten in Vlaanderen en Nederland en heel wat partnerorganisaties.

Registreer online