Een aantal getuigenissen

Tina, 1ste bachelor Psychologie, getuigt:

"Ik ben de enige in mijn familie die studeert. Samen met mijn mentor maakte ik extra oefeningen voor Statistiek, het gevreesde buisvak. De wekelijkse mentorontmoetingen hadden een positief effect op mijn studiemethode, maar ik waardeerde vooral haar bemoedigende sms’jes toen ik in een dipje zat. Zij weet wat het is om zware pakketten te moeten verwerken op korte tijd. Ze was een beetje zoals een grote zus.”   

Ismaël, 1ste bachelor Rechten, getuigt:

"Academisch Nederlands is een uitdaging als je thuis een andere taal spreekt. Dankzij het mentorprogramma kreeg ik extra taalondersteuning. Ook stelde ik samen met mijn mentor een weekplanning op om mijn uitstelgedrag aan te pakken. In december liet ik hem mijn blokplanning zien voor feedback. Ik had heel wat bijsturing nodig omdat ik niet goed kon inschatten waaraan ik het meeste van mijn tijd moest besteden. Omdat hij alle examens van het eerste jaar succesvol had afgelegd, heb ik zijn advies gevolgd. Met resultaat. Ik was voor 4 van de 6 vakken geslaagd. ”

Steven, 1ste bachelor Ingenieurswetenschappen, getuigt:

“Sinds de middelbare school heb ik last van een concentratiestoornis. Het CLB had me daarom Ingenieurswetenschappen afgeraden, maar het was mijn grote droom. In het eerste semester had ik dan wel een mentor, maar ik durfde hem niet te veel lastig vallen en het ontbrak me eerlijk gezegd ook wat aan discipline. Mijn slechte examenresultaten van januari hebben me echter wakker geschud. In het tweede semester vroeg ik mijn mentor om samen te studeren in het collectief studeerlandschap. Nu was er geen afleiding meer van Facebook of televisie en ik mocht pas pauzeren als de anderen dat ook deden. Met resultaat, mijn zomer is gered.”