Vacature historicus- wetenschappelijk medewerker (Rijksarchief Gent)

(22-09-2022) Vacaturetekst wetenschappelijk medewerker voor project administratie van de graven van Vlaanderen

Het Rijksarchief werft 1 historicus - wetenschappelijk medewerker (m/v/x) aan op het Belspo BRAIN.be 2.O-project (2023-2027) 'REIGN: Reconstructing the Ghent Knowledge Center of the Counts and Countesses of Flanders, 1th-18th c.'.

REIGN is een vierjarig project van het BRAIN-be 2.0-programma van de POD Wetenschapsbeleid. Het betreft een bottom-up project ingediend en gecoördineerd door het Rijksarchief Gent. In een notendop zal REIGN een (archief)wetenschappelijk verantwoorde ontsluiting voorzien voor de recent gerestaureerde en gedigitaliseerde  chartrier of "oorkondenschat" van de graven en gravinnen van Vlaanderen, vandaag bestaand uit 4055 "charters", d.w.z. politieke, wetgevende, juridische en financiële documenten.

De vacature staat open voor houders van een diploma van master (en eventueel doctor op proefschrift) in de geschiedenis. Kandidaten moeten beschikken over een zeer goede kennis van instellingen, archiefvorming en documenttypes uit de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd (11de - 18de eeuw) en over gedegen paleografische skills.

Deadline voor applicatie is 15 oktober 2022 (geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een mondelinge proef op 8 november 2022).

De volledige vacaturetekst vind je hier!