Joyce De Coninck

Joyce De Coninck (°1988, Oostende) behaalde haar Masterdiploma in de Rechten aan de Universiteit Gent (2013, Magna Cum Laude) alsook een LLM in Internationaal en Europees Recht aan het Institute for European Studies – VUB (2015, Summa Cum Laude). Joyce behaalde vervolgens haar doctoraat in 2021 onder promoterschap van Professor Dr. Inge Govaere en Professor Dr. Peter Van Elsuwege, getiteld “Catch-22 in the Law of Responsibility of International Organizations – Systemic Deficiencies in the EU Responsibility Paradigm for Unlawful Human Rights Conduct in Integrated Border Management”. Joyce werd geselecteerd als Emile Noël Fellow aan het Jean Monnet Center van New York University in 2021.

Voorafgaand aan haar huidige positie als postdoctoraal onderzoeker, was Joyce verbonden als academisch assistent aan de vakgroep Europees, Publiek en Internationaal recht. Hiervoor was Joyce tewerkgesteld bij de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht om onderzoek te verrichten voor FreSsco – een project uitgaande van de Europese Commissie met betrekking tot vrij verkeer van personen en de coördinatie van sociale zekerheid. Ze was tevens advocaat-stagiair bij een Europees advocatenkantoor in Brussel voor de periode 2013-2014. Gedurende deze periode trad Joyce ook op als coach van het ELMC Moot Court team, het JESSUP Moot Court team en het Price Media Law Moot Court team van UGent.

De onderzoeksinteresses van Joyce betreffen het Europees asiel- en migratiebeleid alsook de juridische verantwoordelijkheid van internationale organisaties en dit binnen het kader van het (internationaal geldende) mensenrechten acquis.

Biblio en contactgegevens.

Joyce De Coninck