Pancakes for Parkinson's ten voordele van UGent Fonds Parkinsononderzoek

(05-05-2021) Prof. dr. Roosmarijn Vandenbroucke en haar onderzoeksgroep organiseerden een "Pancakes for Parkinson's" actie en schonken € 1096,5 aan het UGent Fonds Parkinsonderzoek.

April is elk jaar de ‘Parkinson awareness’ month waarbij de ziekte van Parkinson in de kijker wordt geplaatst.

11 april was immers de verjaardag van dr. James Parkinson die voor het eerst de kenmerkende motorische symptomen van deze ziekte beschreef in 1817 en ze herkende als een ziekte. Ook toen al erkende hij dat er ook niet-motorische symptomen aanwezig waren zoals maagdarmproblemen, slaapstoornissen en geurverlies.

Zo is een belangrijk thema van de onderzoeksgroep van prof. dr. Roosmarijn Vandenbroucke om de rol van het maagdarmstelsel binnen de ziekte van Parkinson te onderzoeken. Samen met haar onderzoeksgroep besloot ze om dit jaar "Pancakes for Parkinson's" te organiseren: een heuse pannenkoekenverkoop ten voordele van het UGent Fonds Parkinsononderzoek. De middelen van dit fonds gaan naar onderzoek naar deze wereldwijd snelst groeiende neurodegeneratieve ziekte.

Ondanks moeilijkere omstandigheden door de COVID-19 maatregelen slaagden ze er in om een mooie opbrengst te verzamelen van € 1096,5! Veel dank aan al wie meehielp en pannenkoeken kocht!